Practice Green

Practice Green

Wij werken samen met Trees for All aan een beter klimaat

Henry Schein Medical heeft een overeenkomst gesloten met Trees for All om bomen te planten en op deze wijze te helpen CO2 af te vangen en bij te dragen aan een beter klimaat. De stichting Trees for All bestaat al ruim 20 jaar en plant bossen in Nederland en in het buitenland. Het verbeteren van het klimaat is niet gebonden aan landsgrenzen, daarom hebben wij gekozen een bijdrage te leveren aan projecten waarbij bomen worden geplant in Twente, Nederland en in Madagascar. Nederland omdat we lokaal aanwezig willen zijn en de keuze voor het project in Madagascar ligt ten grondslag aan de opzet van dit project; de lokale bevolking wordt betrokken waardoor het project niet alleen bijdraagt aan groene doelstellingen, maar ook aan ethische en maatschappelijke doelen.

Wij hebben uitgesproken dat wij in 12 maanden tijd willen bijdragen aan het planten van 2500 bomen. Bij aanvang van onze samenwerking hebben wij toegezegd al te investeren in 2000 bomen. Samen met onze klanten willen we dit uitbouwen naar 2500 bomen.En dat doen we zo:

Wij planten een nieuwe boom 
- voor iedere nieuwe Henry Schein Medical-klant;
- voor bestaande klanten die besluiten ook gebruik te maken van onze jaarlijkse technische onderhoudsservice;
voor klanten die een actieproduct kopen tijdens één van de speciale marketingacties voor dit project.

Actie Q4 2022
De actieproducten waarbij wij een boom planten in Q4 en op deze wijze samen bouwen aan een duurzamere toekomst, zijn te herkennen aan het volgende boom logo:

Boom icoon

 ”Wij zijn bewust bezig met de impact van onze bedrijfsvoering op het milieu en compenseren met deze activiteit onze ecologische voetafdruk. Zo dragen wij ons steentje bij aan een groene wereld en het stabiel houden van de temperatuur op aarde,” aldus Alain Nijsing, General Manager van Henry Schein Medical Nederland. “Het bijzondere van dit initiatief is dat wij hier samen met onze klanten een verschil kunnen maken.”

Vorig jaar kondigde Henry Schein al aan dat het Science Based Targets-initiatief (SBTi) Business Ambition for 1.5⁰C heeft ondertekend. Deelnemers aan dit programma verbinden zich tot het vastleggen van een wetenschappelijk onderbouwde langetermijndoelstelling voor het terugdringen van de CO2-uitstoot, om zo tegen 2050 tot een nettonuluitstoot te komen.

Kick Off Samenwerking Trees for All

 

Update
De samenwerking met Trees voor All is gestart op 1 april 2022. 
Hieronder volgt een overzicht van de huidige stand.


OKTOBER 2022

Boom icoon
2237 bomen

 

Logo Trees for all

 

Das in het bos