Filters

  • Resultaten gevonden in

Henry Schein over coronavirus

Henry Schein over coronavirus

Bijgewerkt op: 23 december 2020


Henry Schein Medical volgt de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) en de impact ervan op de voet. Na de nationale persconferentie op 13 oktober 2020 waarin de aangescherpte coronamaatregelen door de overheid werden gepresenteerd, zijn de maatregelen binnen onze organisatie ook weer aangescherpt. Het belangrijkste doel van Henry Schein is de veiligheid van medewerkers én de continuïteit van onze dienstverlening te borgen. Sommige maatregelen hebben enkel betrekking op intern beleid, zoals 1,5 meter afstand houden, mondkapjes dragen zodra je je eigen werkplek verlaat en thuiswerken indien mogelijk. Andere maatregelen zijn tot stand gekomen om te zorgen dat de nodige infectiepreventie producten terecht komen bij degenen die ze het hardst nodig hebben: professionals in de gezondheidszorg. Hieronder volgt een overzicht hoe wij bij Henry Schein Medical omgaan met deze situatie.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

De markt van persoonlijke beschermingsmiddelen is het afgelopen jaar drastisch veranderd. De grotere vraag naar deze producten, duurdere grondstoffen en uitdagingen in het productieproces maakt dat wij continu op zoek zijn naar alternatieve, kwalitatieve producten, zodat wij u kunnen blijven voorzien in uw benodigdheden. 

Hierdoor kan het voorkomen dat:

• er een maximale toegestane bestelhoeveel is ingesteld, zodat we zoveel mogelijk klanten kunnen voorzien 
• wij een vergelijkbaar alternatief uitleveren
• prijzen kunnen fluctueren

Tot dusver hebben we prijsstijgingen in handschoenen weten te voorkomen, doordat we de prijzen van de beschikbare voorraad niet hebben verhoogd. Nu deze voorraad op is en wij ook tegen gestegen tarief nieuwe voorraad moeten inkopen, zijn wij genoodzaakt deze verhoging door te berekenen. Wij vragen hiervoor uw begrip. 

 

Welke Corona gerelateerde artikelen kan ik bestellen via Henry Schein?

Via onze homepagebanner 'COVID-19 is uw praktijk klaar voor de 1,5 meter samenleving', vindt u altijd een actueel overzicht van corona gerelateerde producten die op voorraad zijn. Het ons doel om u - ook tijdens deze pandemie - zo goed mogelijk te blijven ondersteunen in zowel advies, levering als onderhoud. 

 

Welke maatregelen neemt Henry Schein om de voorraad van persoonlijke beschermingsmiddelen (BPM) uit te breiden?

Sinds maart 2020 zijn we continu bezig met verschillende partijen in de productieketen om voldoende voorraad te verkrijgen via zowel bestaande als alternatieve bronnen. Om onze voorraadniveaus op peil te houden en zoveel mogelijk klanten te kunnen helpen, distribueren we schaarste producten zo eerlijk mogelijk; deze artikelen zijn slechts te bestellen in een beperkte hoeveelheid.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor de beschikbaarheid van beperkt leverbare producten?

De eerder ontstane tekorten aan maskers, desinfecterende middelen en jassen zijn momenteel aardig onder controle, de maximale bestelhoeveelheid blijft soms gehandhaafd om levering te kunnen blijven borgen. Momenteel vormt de beschikbaarheid van handschoenen de grootste uitdaging. Het kan voorkomen dat we u een alternatief bieden omdat de door uw bestelde handschoenen (tijdelijk) niet meer leverbaar zijn. Ook kunnen wij tijdens deze pandemie geen levering binnen 24 uur garanderen, dit geldt momenteel helaas ook voor andere producten. Uiteraard proberen we elke vertraging voor u te minimaliseren.

 

Kan ik een afspraak maken met een accountmanager van Henry Schein Medical NL?
Wij volgen het advies van de overheid en de RIVM en we proberen het aantal reisbewegingen te minimaliseren. In het dringende geval dat een persoonlijke afspraak belangrijk is, dan is het mogelijk om een afspraak te maken met één van onze accountmanagers. Houdt u er wel rekening mee dat wij:
- geen handen schudden
- 1,5 meter afstand houden

Uiteraard kunt u ook telefonisch contact opnemen met uw Henry Schein accountmanager of stuur een mail met het verzoek om een belafspraak.

Ik hanteer afwijkende openingstijden, hoe zorg ik dat mijn order goed wordt bezorgd?
Om uw bestelling zo snel mogelijk te bezorgen, kunt u in het opmerkingenveld van uw bestelling:
- een alternatief bezorgadres opgeven waar het pakket de hele dag aangenomen kan worden óf
- u kunt aangeven op welke dag u uw bestelling wilt ontvangen.
Houd er rekening mee dat we niet kunnen bezorgen op bepaalde dagdelen of in bepaalde tijdsloten.

 

Waar kan ik terecht met vragen?

Maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur kunt u ons bereiken via telefoonnummer 036 - 535 8901 of mail naar medical@henryschein.nl


Praktische informatie voor praktijkmanagement

Op onze internationale webpagina 'Coronavirus Resource Center' vindt u allerlei praktische informatie om praktijken te helpen met de vele vraagstukken waarmee ze worden geconfronteerd als gevolg van het virus. Ook staat hier een link naar het Education Center, waar u content kunt vinden over praktijkgerichte oplossingen en webinars over het virus.  

 

Nuttige links
Webshop: beschikbare Corona gerelateerde producten

Brief van CEO Stan Bergman - 21 december 2020

Henry Schein Coronavirus Resource & Education center

RIVM