Menu

Filters

  • Resultaten gevonden in

EdgeEndo

EdgeEndo® breidt productportfolio uit voor de Nederlandse dentale markt

EdgeEndo X7 

EdgeEndo® breidt productportfolio uit voor de Nederlandse dentale markt

EdgeFile® X7 is beschikbaar via Henry Schein Dental

Albuquerque VS) & Almere | 25 februari 2021

 

EdgeEndo®, een van de grootste leveranciers ter wereld van roterende NiTi-vijlen, gaat EdgeFile® X7, het best verkopende EdgeEndo NiTi-systeem in de Verenigde Staten, in Nederland introduceren. EdgeFile® X7 is wereldwijd erkend als bewezen oplossing.
FireWire™, het gepatenteerde warmtebehandelingsproces van EdgeEndo, voorziet de EdgeFile® X7 van een “kanaalcontourtechnologie” die de vijlen uitermate flexibel maakt en het vormgeheugen en “terugveereffect” van de NiTi-vijlen vermindert. De flexibele EdgeFile® X7 volgt nauwgezet de anatomie van het kanaal zonder zich te strekken, waardoor het risico op ledging, transportatie en perforatie wordt verminderd. De flexibele schacht zorgt er voor dat er minder behoefte is aan een extreem rechte toegang, waardoor meer tandweefsel kan worden behouden.
Het product wordt aangeboden met een taper van 4 en 6 procent en met een lengte van 21 mm, 25 mm en 29 mm. De EdgeFile® X7 is een van de meest flexibele en veelzijdige vijlsystemen van EdgeEndo en heeft bovendien een grote weerstand tegen cyclische vermoeidheid (separatie van de vijl).
Vanaf het eerste kwartaal van 2021 worden tevens de EdgeEndo-systemen: EdgeTaper™, EdgeTaper™ Platinum, EdgeGlidePath™, EdgeOne™ Fire, EdgeOne™ Fire GlidePath en de nieuwe EdgeFile® X7 geleverd in een vooraf gesteriliseerde verpakking.
Andere hoogwaardige producten uit de EdgeEndo®-lijn zijn, obturatoren en guttapercha en paperpoints. De EdgeEndo® vijlen en obturatoren zijn uitstekende alternatieven voor de huidige op de markt beschikbare producten en kunnen worden gebruikt met de meeste bestaande endodontische motoren en ovens voor obturatoren uit de praktijk.
De producten en aanvullende informatie zijn beschikbaar via Henry Schein Dental: www.henryschein.nl.
EdgeEndo is opgericht in 2012 door de in de VS gevestigde endodontoloog, Dr. Charles Goodis. EdgeEndo is actief in meer dan 30 landen over de hele wereld en heeft als missie om hoogwaardige tandheelkundige producten en oplossingen te bieden tegen betaalbare prijzen, wat dan weer ten goede komt aan alle tandheelkundige praktijken en patiënten. Innovatie staat centraal bij EdgeEndo. Toch vereisen de populaire en klinisch succesvolle producten geen wijzigingen in klinische techniek door tandartsen die met andere endodontische producten hebben gewerkt.

Download persbericht (PDF)