Menu

Filters

  • Resultaten gevonden in

Henry Schein Cares

Henry Schein Cares

Henry Schein Cares

Henry Schein is in 1932 opgericht met een diepgewortelde overtuiging iets te kunnen betekenen voor de industrie en de gemeenschap waar wij actief in zijn. Vanuit deze belofte en geïnspireerd door Benjamin Franklin is “doing well by doing good” ons gedachtegoed en tevens de basis voor Henry Schein Cares, ons wereldwijde programma voor maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Focusgebieden:
• Welzijn, preventie en behandeling
• Voorbereiding op noodsituaties en noodhulp
• Uitbreiden van de capaciteit van dienstverlening binnen de gezondheidszorg

Projecten ondersteund door Henry Schein Cares

African Dental Aid

African Dental AidDe Stichting African Dental Aid zet zich sinds 2011 in voor de semi-nomadische volkeren van Noord-Kenia. Het doel van de stichting is om op vrijwillige basis, kosteloze tandheelkundige zorg te bieden.
Zie voor meer informatie over de projecten www.africandentalaid.nl.

"Voor onze instrumenten en materialen zijn wij afhankelijk van onze donateurs. Elk jaar kunnen wij rekenen op de steun van Henry Schein," aldus Joost Berben, African Dental Aid. "Doordat wij in tenten overnachten en opereren als een mobiele behandelkliniek, zijn wij in staat veel mensen te helpen op de meest afgelegen plaatsen."


Al-Wali Foundation

Al-Wali FoundationDe Al-Wahli Foundation (AWF) heeft als doel het Indonesië van morgen een kans te geven zich te ontwikkelen op het gebied van economie, onderwijs en welzijn, zodat zij een kans krijgen om aan de vicieuze cirkel van armoede te ontsnappen. AWF heeft als werkwijze een intensieve vertrouwensband met de dorpelingen op te bouwen en gezamenlijk duurzame projecten op te zetten die voor de betreffende dorpen van belang zijn.

Artikel Al-Wali Foundation in het Solutions Magazine


KiKa

KiKa heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Met Team Schein zetten wij ons via diverse activiteiten in voor KiKa. Ook dit jaar zal een groep van medewerkers meedoen met de Run for KiKa op 28 mei in Almere. Zij lopen zij vijf of tien kilometer om sponsorgeld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek en betere behandelmethoden voor kinderen met kanker.

Steun Team Henry Schein met hun deelname aan de KiKa Run via www.runforkika.nl/team-henry-schein

"Dit is een belangrijk initiatief om het bewustzijn voor kinderkanker te vergroten en betere behandelmethoden te realiseren", aldus Cees Balder, Managing Director van Henry Schein Dental


Medical Checks for Children

Medical Checks for Children biedt medische zorg aan kinderen van 0 tot 18 jaar in scholen en weeshuizen in ontwikkelingslanden. Zij richten zich daarbij op het voorkomen van ziekten, het beschermen en bevorderen van de gezondheid en het herstel bij ziekte.

"De firma Henry Schein heeft voor de missie naar Nepal alle benodigde tandenborstels geschonken! Geweldig, wat zijn we hier blij mee! Daarnaast leverde Henry Schein ook plaque tabletten, deze zullen we weer inzetten bij de o zo nodige poetsvoorlichting" aldus Nicky Jacobs.
Maak kennis met Medical Checks for Children (YouTube)